در صورتی که یک لکه خون بر اثر یک خراش غیر منتظره بر روی پوست شما به وجود آمده باشد و یا حین کار خون بر روی روپوش بریزد باید به سرعت اقدام به پاک نمودن لکه های روی لباس خود نمایید. از بین لکه ها، لکه خون از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در اسرع وقت پاک شود. به طور کلی پاک کردن لکه خون پیش از تثبیت کامل میتواند نسبتا آسان باشد، اما شستن و پاک کردن آن پس از ۲۴ ساعت، بسیار سخت و دشوار خواهد شد.
در صورتی که یک لکه خون را بر روی لباس و یا لوازم منزل خود مشاهده کردید، بهترین کار اقدام سریع برای پاک کردن آن میباشد؛ چرا که بسیاری از لکه ها در اثر گذشت زمان تثبیت شده و پاک شدن آن ها نیز سخت تر می شود.
در صورتی که یک لکه خون را بر روی لباس و یا روپوش پزشکی خود مشاهده کردید، بهترین کار اقدام سریع برای پاک کردن آن میباشد؛ چرا که بسیاری از لکه ها در اثر گذشت زمان تثبیت شده و پاک شدن آن ها نیز سخت تر می شود.
نخستین کار در برخورد با لکه خون، شستشوی بلافاصله لباس با آب سرد میباشد. ابتدا چند تکه یخ را بر روی محل لکه بگذارید. دقت داشته باشید که استفاده از آب گرم، لکه را ثابت خواهد کرد.
1-سرکه سفید
در صورتی که شما تصمیم دارید تا لکه خون را پیش از خشک شدن و تثبیت کامل پاک کنید، میتوانید این کار را با یکی از ساده ترین روشها یعنی ریختن سرکه سفید خالص بر روی لکه مورد نظر خود انجام دهید. برای این کار ابتدا اجازه دهید تا لکه خون را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درون سرکه خیس بخورد و سپس آن را به خوبی و آرامی با یک پارچه و یا حوله لکه گیری نمایید. همین روند و روش را در صورت لزوم میتوانید مجددا تکرار کنید تا لکه به کلی ناپدید شود. پس از آن، بلافاصله پارچه لکه دار را به صورت معمولی شست و شو دهید.
2-هیدروژن پراکسید یا آب اکسیژنه
یکی دیگر از کاربردی ترین روش های پاک کردن لکه خون از روی لباس، استفاده از هیدروژن پراکسید یا آب اکسیژنه میباشد. برای استفاده از این روش باید بدانید که این محلول را تنها میتوان بر روی لکه های خون تازه و خشک نشده استفاده کنید. برای این کار، کافی است تا هیدروژن پراکسید ۳٪ را به طور مستقیم بر روی لکه مورد نظر اعمال کرده و پس از آن، لباس را با آب تازه شستشو داده و در نهایت، به طور معمول (به عنوان مثال، با استفاده از ماشین لباسشویی) آن را مورد شست و شو قرار دهید.
3-خمیر جوش شیرین و آب سرد
یکی دیگر از روشهای پاک کردن لکه خون، استفاده از خمیر جوش شیرین و آب سرد است. برای این کار خمیر را بر روی لباس بگذارید بماند تا خشک شود و سپس آبکشی نمایید.
4-آمونیاک یا نمک طعام
علاوه بر این میتوانید ابتدا لکه را با آب سرد شسته و سپس با آمونیاک رقیق شروع به کار کنید. البته این روش تنها در پارچه های رنگی ابریشمی و پشمی و پارچه های الیاف مصنوعی موثر میباشد. در این موارد کافیست تا خمیری از پودر رختشویی، نشاسته و آب سرد تهیه کنید و روی لکه بگذارید تا خشک شود. سپس برس کشیده و با آب سرد بشویید.
در صورتی که لکه خشک شد، لباس را در محلول آب سرد به همراه ۵ گرم در لیتر نمک طعام خیس کنید تا لکه کاملا از بین برود. در رابطه با پارچه هایی که قابل شستشو نیستند، بهتر است تا با خمیر نشاسته و آب سرد آن را خیس کنید و بگذارید تا خشک شود و سپس آن را برس بکشید.
بدون دیدگاه